top of page

Belangrijk aandachtspunt bij de aanleg van je tuin: wortelgroeiPlant slim


Mooie grote bomen en een gevarieerd aanbod aan planten vormen naast grassen en borders de fundamenten van een groene oase in je tuin. Leg je een nieuwe tuin aan of ben je bezig met een tuinrenovatie? Dan geven we je graag enkele tips om slim aan te planten en kapotte afvoeren en rioleringen te vermijden. Heb je toch ergens een kapotte leiding? Rioolspecialist Riobel uit Zoutleeuw spoort wortelschade op en herstelt alle leidingen.Slim je tuin aanleggen en onderhouden: voorkom wortelschade


Wortels van bomen en stevige planten kunnen schade aanbrengen aan ondergrondse leidingen of een steenachtige ondergrond. Zelfs jouw gras of grind kan opgeduwd worden door wilde wortelgroei. Er is een oplossing voor het voorkomen van wortelopdruk: wortelgeleidingspanelen. Jonge boomwortels groeien horizontaal, maar als ze stuiten op deze speciale scheidingswanden worden ze naar beneden geleid. Belangrijk is vooral ook dat je weet waar de afvoeren liggen en dat je er niet te dichtbij aanplant. Wanneer er een gekende wortel in aantocht is naar de buizen, kan die door regelmatig onderhoud onder controle worden gehouden.


Wortelschade opsporen en herstellen

Is het echter al te laat? Hoe kun je een gebroken of lekkende afvoerleiding opsporen en herstellen zonder ze te breken? Wortelschade kan worden opgespoord met camera’s die we in de leidingen aanbrengen. Vervolgens bekijken we welke oplossingen het meest geschikt zijn om de leidingen te herstellen of te renoveren. De eerste stap is het reinigen van de leidingen, zodat eventuele stukken wortel eruit kunnen gehaald worden. Vervolgens wordt het probleem lokaal hersteld indien mogelijk, of behandelen we de volledige leiding. Zo bent u zeker van een goede herstelling zonder verder breekwerk. Daarna is regelmatig onderhoud van je tuin aangeraden.


Riobel helpt je uit de nood bij wortelschade aan de leidingen in je tuin!


Heb je nog vragen over wortelgeleiding bij de aanleg van je tuin? Wil je kapotte leidingen opsporen en herstellen? Contacteer vandaag nog Riobel uit Zoutleeuw.


32 weergaven

Opmerkingen


bottom of page