top of page

Diepgaand inzicht: camera-inspectie van riool en leidingen


camerainspectie riolering

Riool- en leidinginspectie

Veel huiseigenaren en bedrijven krijgen er eens mee te maken: een verstopt riool of een probleem met de leidingen. Het oplossen van deze zaken zijn vaak tijdrovend en kostbaar. Door uw riool of leidingen te laten inspecteren met een camera vindt de specialist snel én efficiënt een oplossing. Met behulp van geavanceerde camera's navigeren de experts van Riobel tot wel 250 mm diep door uw leidingen en riool. Daarnaast biedt camera-inspectie diverse andere voordelen waarover we u in deze blog graag meer vertellen.


Nauwkeurige diagnose

De camera-inspectie biedt een gedetailleerd inzicht in uw leidingen en riool. Zonder graafwerk kan hierdoor een nauwkeurige diagnose – zoals een verstopping, scheur, wortelgroei of corrosie – worden geïdentificeerd.


Bespaar tijd en kosten

Graafwerk is niet alleen tijdrovend, maar ook kostbaar. Daarnaast veroorzaakt graafwerk vaak overlast voor uzelf en uw buren. Door te kiezen voor camera-inspectie omzeilt u al deze problemen.


Onderhoud

Camera-inspectie kan niet alleen worden ingezet als u een probleem ervaart, maar ook als preventief onderhoud. Door de leidingen in beeld te krijgen, kunnen problemen vroegtijdig worden gedetecteerd.


Milieuvriendelijk

Graven zorgt voor overlast, afval en verstoring van de natuurlijke omgeving. Het inspecteren van uw riool en leidingen met een camera is milieuvriendelijker en fijner voor alle betrokken partijen.


Documentatie

De camerabeelden kunnen worden opgeslagen en worden bewaard voor andere doeleinden. Zo komen de beelden van pas als u uw woning of bedrijf gaat verkopen of als u documentatie nodig heeft voor de verzekering.

Verzekering

Camera-inspectie levert visueel bewijsmateriaal op voor uw verzekering. Als er schade is aan de riolering, kan het beeldmateriaal worden gebruikt om de omvang en de oorzaak van de schade vast te stellen. Vaak is leidingbreuk (deels) gedekt in de brandpolis en zo kunt u (een deel van) de kosten recupereren bij de verzekering.


Camerainspectie

Totaalbeeld

Daarnaast wordt camera inspectie ook ingezet om een rioolsysteem in kaart te brengen. Dat kan bijvoorbeeld een grote meerwaarde zijn bij de aankoop van een woning, waarbij de verkoper geen overzicht van de riolering kan voorleggen. Zo beschikt u als koper over een gedetailleerd plan en bent u meteen ook op de hoogte van de staat van de riolering.Inspectie, diagnose en preventief onderhoud door Riobel

Camera-inspectie is nauwkeurig, efficiënt, milieuvriendelijk en kostenbesparend. Riobel kan met behulp van professionele camera's uw leidingen en riool inspecteren of in kaart brengen, een probleem diagnosticeren en preventief onderhoud uitvoeren.


Wilt u meer informatie of een offerte opvragen? Neem dan contact op met Riobel.

25 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page