top of page

Hoe onnodige kosten aan afvoerleidingen voorkomen?

Opborrelend water of water dat blijft stilstaan in toilet, bad, douche of lavabo, een vervelende rioolgeur in huis of verstopte leidingen een stap voor zijn? Rioolspecialist Riobel geeft advies om onnodige kosten aan afvoerleidingen te voorkomen.


Verstopte leidingen door zepen en vetten vermijden

Uw afvalwater afkomstig uit badkamer en keuken zit boordevol zepen en vetten. De meeste private rioolsystemen zijn uitgerust met een sifonput waar al deze zepen en vetten in samenkomen. Voor een goede werking van uw rioolsysteem raden we daarom aan om uw sifonput het best elk jaar, maar zeker iedere twee jaar te laten reinigen.


Een verstopte sifonput: een slechte afloop van uw sanitaire afvoerleidingen en regenwaterput

Zepen en vetten die geen plaats meer hebben in de sifonput hechten zich vast in de afvoerleidingen. Hebt u nog geen gescheiden rioolsysteem? Dan kan de sifonput zelfs het water van de regenwaterput vervuilen via de overloop. De verstopte sifonput valt u niet meteen op, maar de vervuilde regenwaterput zal dan ook gereinigd moeten worden wat weer extra kosten met zich meebrengt.


Waar zit uw sifonput verstopt?

Misschien bent u er zich zelfs niet bewust van dat u een sifonput heeft. Vaak zit die dan ook ergens verscholen onder het maaiveld. Geen probleem, Riobel kan uw sifonput gelukkig snel opsporen en vervolgens ophogen, zodat hij in de toekomst steeds goed toegankelijk is.


Vetput tijdig laten ledigen

Professionele keukens in horecazaken en woonzorgcentra bijvoorbeeld beschikken over een vetput die vetten opvangt. Ook hier is een regelmatig onderhoud een must om steeds te kunnen rekenen op de keukeninstallatie, afhankelijk van het volume van de vetput en het aantal couverts die dag in dag uit door de keuken passeren. Een onderhoudscontract is dan de ideale oplossing voor een tijdige lediging van de vetput.


U merkt het, een goed onderhouden sifonput of vetput is geen overbodige luxe om onnodige verstoppingen voor te zijn. Ontdek nog veel meer tips & tricks van rioolspecialist Riobel of bel ons om uw sifonput te laten reinigen!


475 weergaven

Comments


bottom of page