top of page

Watertekorten de baas met goed onderhoud van uw regenwaterput

Bijgewerkt op: 21 feb. 2022

Maak uw regenwaterput klaar voor de zomer:


De zomers in ons land worden steeds droger en ieder jaar kampen we dan ook met een flink watertekort. Het zou niet de eerste keer zijn dat de overheid een verbod oplegt voor het gebruik van leidingwater. Voorkom watertekorten bij u thuis en maak uw regenwaterput gebruiksklaar voor de zomer. 


Waarom kiezen voor een regenwaterput?

Bij grote droogte kan het komen tot een verbod op het gebruik van leidingwater voor het sproeien van de tuin of het wassen van uw auto. Een betonnen regenwaterput is de beste optie voor opslag en gebruik en zorgt ervoor dat u steeds water hebt, ook bij watertekorten. Regenwater is echter niet geschikt om te koken of om u mee te wassen. Daarom gebruikt u regenwater beter voor het doorspoelen van uw toilet, de wasmachine of in de tuin. Houd er wel rekening mee dat u een regenput moet reinigen en dat dit het beste dient te gebeuren door een specialist.


Reinigen regenwaterput: hoe vaak?

Hoe vaak een regenwaterput moet worden gereinigd hangt van tal van factoren af. Heeft uw put een voorfilter en woont u niet in een zanderig gebied, dan kan een onderhoud om de 5 jaar voldoende zijn. Is het langer droog geweest of verwacht u droogte, dan is het beter om vroeger een onderhoud te plannen. Als regel raden we vaak aan om een regenput met filter om de drie of vier jaar een onderhoud te geven. Een regenput zonder filter laat u dan weer beter ieder jaar reinigen. Omdat er ontbindingsgassen in de putten kunnen zijn, rekent u het beste op een professional voor het reinigen van regenputten.


Riobel, uw specialist voor regenput reinigen!

Als rioolspecialist is Riobel de geknipte partner voor het uitvoeren van een onderhoud van uw regenwaterput. Niet alleen voeren ze de reiniging snel en professioneel uit, maar u bent ook verzekerd van een uitstekend resultaat waardoor uw put klaar is voor de zomer.

Neem contact op voor een offerte.

16 weergaven

Yorumlar


bottom of page