top of page

Onderhoud rioolsystemen en waarom dit nodig is.

Regelmatig onderhoud van rioolsysteem plannen

Niemand houdt van verstopte riolen en de nare geurtjes die ermee gepaard gaan. Net om dit te voorkomen, is het aan te raden een regelmatig onderhoud te plannen van uw rioolsystemen. We leggen u uit waarom dit noodzakelijk is.Waarom is rioolonderhoud noodzakelijk?


Voorkomen van verstoppingen

De belangrijkste reden van een regelmatig onderhoud van uw rioolsystemen is dat het zal voorkomen dat deze zullen verstoppen. Een verstopt riool kan leiden tot overstromingen, geurhinder en andere problemen die erg onaangenaam zijn en duur om te herstellen. Laat uw riolen dus regelmatig reinigen.


Verleng de levensduur

Een rioolsysteem dat goed onderhouden is, gaat langer mee. Zo eenvoudig is het. Wanneer uw riolen regelmatig worden nagekeken, kunnen kleine problemen worden opgemerkt. Zo voorkomt u dat u later met dure reparaties wordt opgezadeld.


Betere waterkwaliteit

Een goed onderhouden rioolsysteem zorgt voor de juiste afvalwaterbehandeling. Wanneer uw water niet op de juiste manier wordt behandeld, kan dit leiden tot slechte waterkwaliteit, wat dan weer gevolgen heeft voor uw gezondheid.


Het bespaart u geld

Zoals hierboven al deels uitgelegd: een regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat kleine problemen worden opgemerkt. Hierdoor kunt u ze op tijd herstellen vooraleer het leidt tot grotere problemen en duurdere reparaties. U spaart dus geld uit, zowel met herstellingen als op uw waterrekening.


Hoe kunt u zelf uw riolen onderhouden?

Voor het onderhoud van uw rioolsystemen hoeft u niet alleen te rekenen op een professional. U kunt zelf ook bepaalde zaken doen om uw rioolsystemen in topconditie te houden.

  • Giet geen vet, olie of andere vloeistoffen in het riool.

  • Spoel geen vaste materialen door de afvoer, zoals handdoeken of hygiëneproducten.

  • Spoel het toilet niet door met chemicaliën of andere stoffen die niet voor de afvoer bestemd zijn.

  • Gebruik een afvoerfilter voor het opvangen van vaste materialen voordat ze in het riool terechtkomen.

  • Reinig elk jaar de sifonput met een schepje. Hier treft u vooral zepen en vetten aan wat zou kunnen leiden tot verstoppingen.

En tot slot: plan een regelmatig onderhoud door een professional. Hiermee helpt Riobel u graag.

12 weergaven

Comments


bottom of page