top of page

Verschillende soorten ontstoppingsmiddelen: welke is het doeltreffendst?

Oplossingen voor een verstopt riool

Een nare geur hangt in uw woning. Het ergste scenario dat u kon bedenken is een realiteit geworden: uw riolen zijn verstopt. Wat nu? Er zijn verschillende soorten ontstoppingsmiddelen om het probleem te verhelpen, maar welke gebruikt u nu het beste?

Natuurlijke ontstoppingsmiddelen


ontstoppingsmiddelen blog

Onder natuurlijke ontstoppingsmiddelen verstaan we huishoudmiddelen zoals bakpoeder, azijn en baksoda. Dit zijn middelen die u makkelijk zelf kunt gebruiken voor het ontstoppen van uw sanitair. Voor het ontstoppen van een toilet gebruikt u dit beter niet als u een septische put heeft, omdat dit de werking ervan kan verstoren.


Chemische ontstoppingsmiddelen

Dit zijn chemische producten die uw leidingen kunnen ontstoppen door hun corrosieve werking. Het nadeel is dat deze schade aan de leiding kan veroorzaken en ze ook giftig zijn. Daarom worden ze vaak afgeraden. Gebruikt u ze toch, dan kiest u beter één middel en moet u mixen voorkomen gezien ze op elkaar kunnen inwerken.


Mechanische ontstoppingsmiddelen

Naast het gebruik van natuurlijke en chemische ontstoppingsmiddelen zijn er ook nog

mechanische ontstoppingsmiddelen. Deze worden eerder ingezet door professionals. Dit omvat onder meer snijkoppen voor het verwijderen van wortelingroei of het verwijderen van urinekalk in de toiletafvoer. Kettingkoppen zijn dan weer handig voor hardere kalk of resten van bouwafval. Hiervoor is wel een professionele hand vereist.


Hydrojetting

Hydrojetting is een techniek waarbij met hogedruk water wordt gebruikt om de verstopping naar buiten te trekken. Er wordt dus gewerkt van buiten naar binnen met een achteruit sproeiende ontstoppingskop. Kan er niet van buitenaf worden ontstopt omdat er geen toegang is tot de desbetreffende afvoer? Dan kunt u een spiraalmachine gebruiken waardoor u van binnenuit kunt ontstoppen. Deze techniek wordt ook rodden genoemd.


De beste optie voor ontstoppen riool

Wie de verstopping zelf wil oplossen, kiest het best voor natuurlijke ontstoppingsmiddelen, al is voorkomen door goed onderhoud uiteraard nog het best. Lukt het niet om de riolering te ontstoppen, kies dan voor een professional.

Wat we bij Riobel gebruiken, is afhankelijk van de situatie ter plaatse. We overleggen steeds met de klant wat de mogelijkheden zijn en bespreken de kosten en de risico’s alvorens te handelen. Maak nu uw afspraak.

40 weergaven

Comentários


bottom of page