top of page

Waarom een gescheiden rioolsysteem?

Bijgewerkt op: 8 jun. 2022

Nieuwbouw wordt tegenwoordig standaard voorzien van een gescheiden rioolsysteem, en ook bij een grote verbouwing raadt men aan om een verouderd rioolsysteem aan te passen naar deze maatstaven. Een gescheiden rioolsysteem speelt een zeer belangrijke rol bij de regenwaterrecuperatie, en dat is voor iedereen van belang.De functie van een gescheiden rioolsysteem is om hemelwater op te vangen zonder het te vermengen met afvalwater. Op deze manier kan regenwater veel efficiënter worden ingezet en bespaart men tevens op het zuiveren van afvalwater. Deze strategie is uitermate belangrijk bij het huidige klimaat, waarbij zowel wateroverlast als droogte steeds vaker voorkomen. Voor een optimale regenwaterrecuperatie wordt dit apart opgevangen zodat het opnieuw kan worden ingezet in tijden van droogte. Het is tevens belangrijk dat het rioolsysteem is opgewassen tegen de grote hoeveelheden regenwater waar we in het huidige klimaat soms mee te maken krijgen. Een goed rioolsysteem kan zo schade door wateroverlast aan uw woning of bedrijf voorkomen.


Riobel is deskundig in het aanleggen en aanpassen van een gescheiden rioolsysteem. Voor zowel bedrijfspanden als woningen realiseren we een toekomstbestendige scheiding van hemelwater en afvalwater. Wat kan Riobel voor u betekenen?

● We brengen uw huidige rioolsysteem in kaart en geven een deskundig advies over de mogelijkheden voor een gescheiden rioolsysteem;

● Afhankelijk van de situatie passen we uw huidige systeem aan tot een gescheiden rioolsysteem of leggen een geheel nieuw systeem aan.


Is een gescheiden rioolsysteem belangrijk voor mij?


Een efficiënte regenwaterrecuperatie is de stap naar de toekomst. Daarom is men in veel gevallen al verplicht om de huidige riolering los te koppelen en een gescheiden rioolsysteem te realiseren. Niet alleen bij nieuwbouw, maar ook bij grotere verbouwingen kan men een gescheiden rioolsysteem eisen om wateroverlast in de toekomst zo veel mogelijk terug te dringen. U doet er daarom goed aan om regenwaterrecuperatie nu al mee te nemen in uw plannen. Niet alleen bent u dan beter voorbereid op wateroverlast, duurzame investeringen als een gescheiden rioolsysteem zorgen er bovendien voor dat uw woning of pand in waarde stijgt. Naar verwachting zal een duurzaam rioolsysteem in de toekomst worden opgenomen in het woningpaspoort en zelfs bij wet verplicht worden. Kijk daarom vooruit en informeer naar een toekomstbestendig afwateringssysteem.


Riobel is zeer ervaren in het aanleggen en aanpassen van rioolsystemen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een gescheiden rioolsysteem bij uw woning of kavel? Bel ons dan om een analyse ter plaatse in te plannen.

31 weergaven

Comments


bottom of page