top of page

Wat is geurdetectie?


Geurdetectie

Geurhinder in en rond uw woning

Nare geurtjes in en rond uw woning kunnen uw woongenot behoorlijk verstoren. Soms is het direct duidelijk waar de geurhinder vandaan komt, in andere gevallen is dit een stuk minder makkelijk vast te stellen. Zo kan de oorzaak bijvoorbeeld liggen bij een lek in een leiding, overgelopen septische put, droogstaande sifon of verstopte afvoerleiding. U kunt de geuroverlast op één specifieke plek ervaren, maar ook op meerdere plekken in en rond uw woning last hebben van een nare geur.

Bepaalde geuren (zoals giftige stoffen) kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid. Het is daarom belangrijk om op zoek te gaan naar de oorzaak. Heeft u last van geurhinder en weet u niet waar deze vandaan komt en/of wat u precies ruikt? Dan is geurdetectie een interessante methode. Door middel van geurdetectie wordt de bron van de nare geur opgespoord. Aan de hand hiervan kan een passende oplossing worden gezocht.


Geuroverlast oplossen

Om stankoverlast op te lossen, moet allereerst de bron worden gevonden. Het team van Riobel is gespecialiseerd in geurdetectie en gebruikt hier verschillende technieken voor. Afhankelijk van de geur en de plek waar de geur mogelijk vandaan komt, kiezen wij de juiste methode. Zo kunnen we door middel van rook zien waar een lek zit. Een andere optie is om door middel van een camera-onderzoek uw riool onder de loep te nemen.

Zodra we de bron hebben achterhaald, gaan we op zoek naar een passende oplossing voor de geuroverlast. Aangezien wij tevens een ontstoppingsdienst zijn en diverse rioleringswerken uitvoeren, kunnen wij u vaak zelf een helpende hand bieden. Mocht dit niet het geval zijn, dan sturen wij u graag door naar een andere expert.


Heeft u geuroverlast en wilt u meer informatie over geurdetectie door Riobel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

23 weergaven

Comentarios


bottom of page